Foto

FI-WARE

FI-WARE és un projecte finançat pel VII Programa Marc d'R+D de la UE dins del seu projecte de col·laboració publicoprivada per al desenvolupament de l'Internet del Futur (Future Internet Public Private Partnership o FI-PPP).

En concret, FI-WARE, dins d'aquest marc, té per objectiu desenvolupar una plataforma de programa intermediari oberta sobre què desenvolupar noves aplicacions i serveis d'Internet del Futur. Per a això, aquest projecte, amb un pressupost de 66 M€ en 3 anys, compta amb la participació de les principals empreses europees de telecomunicacions (Telefónica, coordinadora del projecte, Orange, Deutsche Telecom, British Telecom, Telecom Italia) d'altres empreses rellevants del sector TIC (SAP, IBM, Nokia Siemens, Thales, Atos, Ericsson, Alcatel-Lucent) i d'universitats i centres de recerca (com ara la Universitat Politècnica de Madrid).

Aquest projecte ha de crear i desplegar un programa intermediari sobre el qual els desenvolupadors d'aplicacions puguin crear nous serveis, p. ex. basats en dades de xarxes de sensors, com les posades en marxa per a projectes de ciutats intel·ligents (smart cities).